izmir travesti resimleritravesti

Інформаційний дайджест “Світ Сковороди”

30 листопада 2022 року об 11 годині, напередодні довгоочікуваної 300-літньої річниці від дня народження Григорія Сковороди однією з родзинок Всеукраїнського марафону «Сковорода 300» стане проведення творчої зустрічі «Світогляд Сковороди і сучасність: мистецтво та технології».


“Хто думає про науку, той любить її, а хто її любить, той ніколи не перестає вчитися, хоча б зовні він і здавався бездіяльним.”

— Григорій Сковорода

Григорій Сковорода: невідома філософія життя

Народився Григорій Сковорода в 1722 році в сім’ї козака Сави Сковороди та його дружини Палажки. Історики досі розходяться в думці, де жила сім’я. Одні стверджують, що вони проживали у райцентрі Чорнухи, інші – селі Харсіки Київської області. Довгий час – близько двохсот років – також не була відома точна дата народження поета. Правда розкрилася, коли дату народження знайшли в листах поета.


“Коли не зможу нічим любій вітчизні прислужитись, в усякому разі з усієї сили намагатимуся ніколи ні в чому не шкодити.”

— Григорій Сковорода

Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти, комунікаційною агенцією Postmen, консалтинговою групою “One Philosophy” та агенцією “Republic” представили брендинг “Світ Сковороди”.


“Немає нічого небезпечнішого за підступного ворога, але немає нічого ядовитішого від удаваного друга”

— Григорій Сковорода

Бог подібний до багатого водограю, що наповнює різні посудини, відповідно до їхнього об’єму. Над водограєм напис: «Неоднакова всім рівність». Ллються з різних рурок різні струмені в різні посудини. Менша посудина має менше, але тим однакова вона з більшою, що так само повна. Бо що є дурніше, як рівна рівність, яку дурні у світ ввести марно хочуть? Яке бо дурне те, що супротивне блаженній природі?


У ніч із 6-го на 7 травня  2022 року російські окупанти знищили музей Григорія Сковороди в селі Сковородинівка Богодухівського (раніше – Золочівського) району Харківської області. Ворожий снаряд влетів під дах будівлі, спалахнула пожежа. Вогонь охопив усі приміщення музею. На щастя, колекція не постраждала, її перемістили заздалегідь в безпечне місце.