izmir travesti resimleritravesti

День Соборності України

Шановні користувачі!

22 січня 1918 року на IV універсалі Центральною Радою було проголошено, що Україна стала незалежною державою. Рівно через рік (22 січня 1919 року) було підписано Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). Тобто за документом ці дві частини об’єднувалися в одну, щоб створити єдину державу. Назвали його просто “Акт Злуки”.

На жаль, довгоочікуваного об’єднання так і не відбулося. Однак ця подія мала надзвичайний вплив на подальшу політичну ситуацію. Так, напередодні річниці 1990 року між Львовом і Києвом було створено “живий ланцюг” з мільйонів людей, які трималися за руки. Ця акція стала підтвердженням єдності та стійкості українського народу. Вона вважається однією з найбільших у світовій історії.

Читальна зала головного корпусу та абонемент наукової літератури експонують тематичні книжкові виставки: “Українська державність: історія і сучасність” й “Незабутні сторінки в історії України”. Відповідальні Людмила Дорогокупля, Наталія Шапран.

Більш детально з виданнями можна ознайомитися за адресами вул. Віталія Матусевича, 11 (головний корпус) або вул. Пушкіна, 44 (корпус 4).